През август стартира образователната програма "Космически предизвикателства"

Ако искате да работите в сферата на високите космически технологии, то този курс е за вас.
На 20-ти август в Campus X в София ще стартира деветото издание на образователната програма "Космически предизвикателства", която е една от най-големите в областта на космическата наука и високите технологиив Европа.

Програмата ще продължи един месец (до 21-ви септември), а желаещите да се включат могат да се абонират за участие през специално създадения чат бот във Viber до 13-ти август. Освен това водещото комуникационно приложение пуска и безплатен пакет стикери, с който разговорите за космически изживявания ще намерят своята нова визуална интерпретация.

В рамките на четири седмици новото поколение инженери, учени и изследователи ще се докоснат до най-големите космически проекти в световен мащаб и ще придобият базисни познания за всички научни, технологични и дори финансови аспекти на космоса. Също така участниците ще имат възможност да изработват истински прототипи на иновативни космически технологии под менторството на водещи експерти от ESA, NASA, Caltech, MIT, университетите в Станфорд, Харвард и Оксфорд.

Основният партньор на "Космически Предизвикателства" е сателитната компания "ЕндуроСат, която предоставя възможност за бъдещо развитие на завършилите успешно програмата. От 2010 стотици студенти вече участваха в курса и имаха възможността да се запознаят в водещи професионалисти от високотехнологичния сектор.
още по темата

Чрез AI Google и Harvard ще предвиждат вторичните трусове при земетресения

Този метод е по-точен от предишните, но все още не е готов за работа в реални условия
31.08.2018 / 12:14

NASA планира публични тестове на новата си тиха свръхзвукова технология

Американските власти се надяват, че тестовете ще покажат нивата на звука, които гражданите смятат за приемливи
02.07.2018 / 12:00

НАСА ще създаде най-студеното място във вселената, за да изучава квантовите частици

Cold Atom Lab тъкмо стигна Международната космическа станция.
22.05.2018 / 12:00

В какви технологии е готова да инвестира НАСА?

Космическата агенция е готова да подкрепи всякакви на пръв поглед странни разработки, стига да има шанс те да се справят по-добре от конвенционалните технологии
02.04.2018 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.