Facebook ограничава потребителските данни, до които разработчиците имат достъп

Тези промени са поредния опит за справяне с последиците от Cambridge Analytica.

 

Тази седмица Facebook обави нови ограничения, засягащи  API-та. Тези промени целят да помогнат на разработчиците да създават приложения, като същевременно бъде гарантирана неприкосновеността на потребителските данни.

Тези промени включва отказване от някои инструменти заради не толкова широкото им използване (включително Profile Expression Kit, Topic Search, Topic Insights and Topic Feed и Public Figure APIs). Социалната мрежа отбеляза, че разработчиците ще се нуждаят от разрешения за функциите в Page Public Content Access, които ще могат да се получат само чрез процес на предварителен преглед на приложението.

Компанията изисква всеки, който използва Marketing API да управлява и автоматизира своите реклами във Facebook, така че приложенията да бъдат предварително прегледани и одобрени, а Lead Ads Retrieval и Live Video APIs ще се нуждаят от допълнителни разрешения. В допълнение Facebook позволява на разработчиците да пускат тестови запитвания през Graph API Explorer App, използвайки свои собствени тоукъни за достъп.

След скандала с Cambridge Analytica социалната мрежа се опитва да ограничи данните, до които разработчиците имат достъп. По-рано компанията също така обяви, че се отказва от много API-та, за да се намали трансфера на данни извън Facebook.

още по темата

Facebook персонализира навигационната лента на мобилното си проложение

В новата версия лентата ще показвa преките връзки, които потребителят използва най-често
01.08.2018 / 10:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.