Facebook скоро ще показва колко време прекарвате в социалната мрежа

Нов инструмент в приложението на Facebook за Android ще показва колко време прекарвате в социалната мрежа на ден.

Facebook създава нова опция, която ще ви показва колко време прекарвате в социалната мрежа. Разработчикът Джейн Уонг е открил непредставен досега инструмент дълбоко в кода на приложението за Android, наречен „Вашето време във Facebook“. Функцията разкрива колко часа средно се социализирате всеки ден и всяка седмица.

От Facebook са потвърдили информацията. „Ние винаги работим по нови начин, за да гарантираме, че времето, което потребителите прекарват в социалната мрежа, е добре оползотворено“, коментира говорителят на компанията. Все още обаче не е ясно кога ще бъде пуснат новият инструмент в Android или в някоя друга платформа.

Социалната мрежа обаче не е единствената технологична компания, която въвежда подобна опция. През май Google представи няколко функции в Android и YouTube, които помагат на потребителите да следят и управляват своето време в приложенията и услугите. Миналия месец Apple също показа нови функции за iOS, чрез които потребителите могат да контролират своето време и това на своите деца, прекарано пред екрана. (Доколко тези инструменти са достатъчно ефективни е отделен въпрос).

Всъщност докладът за последното тримесечие на 2017, публикуван през януари, показа, че потребителите прекарват по-малко време във Facebook спрямо предходната година и все пак компанията печели повече отколкото, когато и да било преди.

още по темата

Facebook ще учи децата как да бъдат отговорни онлайн

А за възрастните ще има ли такива уроци?
03.08.2018 / 09:54
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.