Google започва да налага новия дизайн на Gmail

Първоначално този процес ще обхване G Suite акаунтите, но анализаторите очакват той да се насочи и към останалите потребители

Google обяви, че планира да започне процес по пренасочване на потребителите към новия дизайн на Gmail, като крайната цел е в скоро време старият да бъде изцяло премахнат. Промените се очаква да стартират в рамките на следващия месец.

Технически, съобщенията за предстоящите промени касаят потребителите на т.нар. G Suite, т.е. хора, които използват акаунти, платени през компания или организация, и към момента Google отказва да коментира дали промените ще засегнат по същия начин и обикновените потребители на Gmail. Вероятността за това обаче въобще не е малка, като се има предвид, че новият дизайн беше предоставен едновременно и на двата сегмента потребители.

В момента, никой не е длъжен да използва новия дизайн – той може да е наличен, а може и да не е, ако администраторът на вашия G Suite акаунт не го е активирал. Но от юли, администраторите ще са задължени със сигурност да дадат възможност на хората да преминат към новия дизайн на Gmail. Най-късният срок за активиране на опцията е август месец.

Очаква се също така през септември всички да бъдат пренасочени към новия дизайн на Gmail, като опцията за отказ ще остане достъпна още един месец. От октомври обаче тя ще изчезне, а като по този начин за G Suite профилите ще остане единствено възможността да използват новия дизайн.

Доколко останалите потребители ще бъдат засегнати от промяната, предстои да видим.

още по темата

Изкуствен интелект ще се грижи за правописните грешки в Google Docs

Новият инструмент е част от мащабен набор от актуализации, насочени предимно към премиум потребителите
25.07.2018 / 11:06
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.