Мобилното приложение на Dropbox предлага нови опции

Новите ъпдейти на Dropbox за iOS и Android ще внесат ред във вашия облак.

През последните месеци Dropbox направи редица подобрения в една голяма част от своите услуги. Най-новите промени засягат приложенията за iOS и Android, които вече разполагат с нови функции, улесняващи синхронизирането на информацията между потребителите и техните екипи.

Първата нова опция позволява да виждате всеки, който е разглеждал, редактирал и споделял файлове от вашия Dropbox. Ако някой сподели вашия документ, то вие ще разберете точно до кого е бил изпратен. Тази информация съществуваше в уеб версията на Dropbox, но компанията уточнява, че пълната видимост на дейността по файловете на мобилните устройства е опция, която потребителите отдавна са искали.

Освен това Dropbox обновява и своята система за коментари за iOS, така че разглеждането и отговарянето на съобщения да става много по-лесно. Когато се преглежда файл, автоматично в дъното на екрана ще се появява поле за текст. Когато се въведе съобщение, то ще излиза като коментар към файла, вместо да трябва да се отива към отделен изглед единствено за оставяне на коментари. От компанията уточняват, че споделянето на файлове през приложението ще бъде много по-ясно и видимо в този ъпдейт.

В допълнение Dropbox за iOS вече предлага по-добър начин да се разглеждат видео клипове и снимки. Новата опция Gallery view показва файловете по същия начин, както се виждат в приложения като Google Photos или iOS photos.

Нито една от тези промени не е особено голяма, но днешните подобрения заедно със скорошното обновяване на началния екран, показващ любимите файлове и съобщенията, трябва значително да улесни намирането на съдържание. Dropbox също така добави функция drag-and-drop за iPad. Когато се вземе всичко това под внимание, то може да се каже, че това е най-големият мобилен ъпдейт, след като компанията добави възможността за сканиране на документи преди почти две години.

Потребителите могат да изтеглят новото приложение от Apple App Store и Google Play днес, като опцията за активността по файловете все още не е налична за Android, но се очаква скоро да бъде.

още по темата

Apple предлага безплатно 200GB в iCloud

Офертата обаче има и своите уловки
28.08.2018 / 01:17
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.