Chrome се фокусира върху отрицателните маркери за сигурност

По този начин Google иска да стимулира интернет платформите да мигрират към по-сигурния HTTPS протокол

Новите версии на браузъра Chrome ще бъдат съсредоточени върху отрицателните индикатори за сигурност за сметка на положителните, които са на фокус в момента.

 

Емили Шехтер, мениджър на продуктите за сигурност на Chrome, обяви, че Chrome 69, който се очаква да бъде на разположение на потребителите през септември, няма да разчита на маркера "Secure" в адресната лента на сайтовете, които използват HTTPS протокол, тъй като от Google искат това състояние да бъде ясно по подразбиране. По рано тази година от технологичния гигант вече разкриха, че всички сайтове, които разчитат единствено на HTTP протокол, ще бъдат маркирани като незащитени - "Not Secure" - от юли месец 2018 г. От октомври месец пък този сив до тогава маркер вече ще започне да мига в червено, веднага щом започнете да попълвате някакви данни в HTTP страница.

През годините Google направи редица промени в Chrome в опит да принуди интернет сайтовете да мигрират към по-защитения протокол HTTPS. Той издава предупреждения, които уведомяват хората, ако страниците, които посещават, има възможност бъдат опасни. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.