You Tube Kids с подобрена функционалност за филтриране на съдържание

По-късно тази година се очаква тя да бъде разширена, като даде възможност за конкретен избор на видеоклипове и канали

От години Google и YouTube се опитват да измислят как децата да гледат видеоклипове, без да ги излагат на неподходящо съдържание. Въпреки това обаче, дори специализираното приложение YouTube Kids предлага и такива, свързани с конспиративни теории, които не са за деца. В отговор на това видео платформата ще направи промени в YouTube Kids, за да подобри инструментите за сигурност, включително събития с предварително подготвено съдържание, одобрено от родителя и оптимизирана функциналност за изключване на търсачката.

 

С въвеждането на новите настройки родителите ще си гарамтират, че децата ще имат достъп само до подходящо съдържание. Когато пък изключите търсенето в приложението, YouTube Kids ще предлага само видеоклипове от канали, които са били потвърдени от вътрешния екип на платформата. По-късно тази година се очаква тази функционалност да бъде разширена, като даде възможност за конкретен избор на видеоклипове и канали. Ако все пак родителите не искат да ограничават достъпа на децата си до по-широк кръг клипове, могат просто да изключат всички тези опции, въпреки че Google обещава да "фиксира, стриктно да тества и да подобри филтрите за тази по-отворена версия на приложението.

 

 

още по темата

YouTube Kids оптимизира механизмите си за родителски контрол

Родителите вече могат да избират конкретните видеоклипове, канали или групи от канали, до които децата им да имат достъп
14.09.2018 / 10:42

Facebook ще учи децата как да бъдат отговорни онлайн

А за възрастните ще има ли такива уроци?
03.08.2018 / 09:54
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.