YouTube забранява продажбата на оръжия и аксесоари за тях

Огнестрелните оръжия най-вероятно ще останат в миналото на YouTube, след като притежаваната от Google марка обнови политиката си за съдържание. Видеата в популярната мрежа вече не могат да продават оръжия и аксесоари чрез "директна продажба", а също така не могат да съдържат линкове към сайтове, които продават огнестрелни оръжия и аксесоари. От съдържанието на YouTube също ще отсъстват материали, които обучават потребителите как да произведат оръжия и свързани с тях предмети - като пълнители и заглушители.

Това не е първата стъпка на YouTube в тази посока - мрежата забрани видеоматериали, които показват различни модификации на огнестрелни оръжия след миналогодишната трагична стрелба в Лас Вегас. Според Motherboard, YouTube вече са премахнали някои от тези материали, което е предизвикало недоволство сред оръжейните влогъри. 

"Ние оценяваме загрижеността и дефинирането на граници, но тези нови правила бяха въведени без да бъдат проведени разговори с нас и нямаше период на адаптация", пише влогърът Йорг Справе. "Много канали, които са посветени на оръжията ще загубят почти цялото си съдържание ни на практика ще престанат да съществуват. Би трябвало да им бъде даден шанс да почистят материалите си преди забраната да влезе в сила".

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.