Facebook с нов опит да увеличи личното съдържание в платформата

Новата секция “Lists” дава възможност за публикуване на персонализирани списъци с планове на потребителите

Facebook прави пореден опит да накара потребителите си да публикуват по-оригинално съдържание, като въвежда функцията “Lists” (Списъци). Идеята на новия раздел е там да бъдат публикувани персонализирани списъци - "Моят списък с желания за пътуване", "Цели за годината" и т.н. - като целта е по този начин вашите приятели в социалната платформа да се анагажират с коментари, харесвания и споделяния. Новата секция дава възможност също така за допълнително персонализиране на списъка с различни опции за цвят на фона, емотикони и т.н. Facebook също ще ви предложи списък, въпреки че можете да направите свой собствен, а, освен това, ако някой друг списък ви вдъхнови или, съответно, изнерви, можете да се включите в обсъждането му.

 

 

Този нов инструмент идва като част от стратегията на Facebook да наблегне в по-голяма степен на личното и местното съдържание. По-рано тази година компанията съобщи, че социалната платформа ще промени алгоритъма си в полза на личното съдържание за сметка на корпоративната информация. Освен това, от интернет гиганта вече ще дава приоритет на местните новини, като в момента се провеждат тестове в рамките на шест американски града. От Facebook също така започнаха да понижават рейтинга на публикациите, считани за “ангажираща стръв”.

От компанията обявиха, че секцията “Lists” вече е налична и потребителите могат да се възползват от нея, но за момента тези от тях, които са с iOS, ще могат само да виждат списъците на други хора, но без да могат да правят свои. Този проблем не съществува за устройствата с Android.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.