Геймърът NoThx и Lenovo подпомогнаха деца без родители (видео)

В края на 2017 г. Геймърът NoThx, Констанин Кънев, той организира благотворителен новогодишен стрийминг маратон, подкрепен от Lenovo, в рамките на който бяха събрани над 2300 лв. В средата на януари т.г. той отиде лично до Центъра за настаняване от семеен тип в с. Гаврил Геново (монтанско), където подари на децата нови дрехи, бельо и обувки.

В центъра живеят 15 деца, лишени от родителски грижи. Част от тях са пълни сираци, други имат родители, които не могат да се грижат за тях. 

“Това, което видях в очите на тези деца, които нямат почти нищо свое, ще остане в мен завинаги. Преживяването ме зареди с огромен позитивизъм. Никога не съм предполагал, че е нужно толкова малко, за да помогнеш толкова много на някого – коментира Кънев. – За първи път организирам сам, лично нещо благотворително и със сигурност няма да е последният. Свидетели сме на много случаи, в които хора събират пари в някаква благотворителна акция, но не знаят какво се случва после с тях и дали наистина се ползват по предназначение. Затова исках да го направя така, както аз си го представям и смятам за правилно - да съберем пари, да купим необходимото и да го занесем лично. Огромно благодаря на всички, които дариха!”

Lenovo България подкрепи инициативата на NoThx, като осигури техниката за благотворителния стрийминг маратон. “За нас е изключително удоволствие и чест, че вече една година NoThx е посланик на геймърската ни серия Legion. Този проект е важен за нас, защото, освен да се забавляват геймърите, успяхме да помогнем на нуждаещи се деца”, коментира Йовко Атанасов, регионален мениджър на Lenovo за България и Македония.

Организаторите на инициативата планират да я превърнат в традиция.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.