Instagram вече показва кога потребителите са били активни за последно

За разлика от Facebook Messenger, Instagram дава възможност тази опция да бъде изключвана

Instagram продължава да развива своята секция за съобщения с нова функция, която вече е налична в популярни приложения като Facebook Messenger и WhatsApp. От екрана за директни съобщения хората, които следвате и тези, с които сте разговаряли, вече могат да виждат кога последно сте използвали платформата.

 

 

Новата опция “Show Activity Status” (Показване на състоянието на активността) е активирана по подразбиране в настройките на Instagram. Към момента имате възможност да я изключите, ако не смятате, че вашите контакти трябва да са наясно с подобна информация. Но ако деактивирате следенето на активността за себе си, се лишавате от възможността самите вие да получавате такава информация за другите.

Трябва да се отбележи, че опцията не позволява на последователите ви да виждат кога сте били наскоро в Instagram. Само хората, които следвате, или тези, с които сте разговаряли в чат канала, ще видят преди колко минути или часове сте били активни.

Тази нова функционалност на Instagram определено има смисъл. Тя ви дава възможност при бизнес разговори да сте наясно кога може да очаквате отговор. Хубавото в случая е, че опцията може да бъде изключена, за разлика от Facebook Messenger например, където тя е по подразбиране и няма как да бъде спряна. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.