Facebook ще блокира съобщенията и поканите за приятелство от фалшивите профили

Подобно на всяка друга платформа за социални мрежи Facebook също трябва да се справи с въпроса за тормоза. За да се предотвратят подобни типове поведение, Facebook въвежда няколко нови функции, които ще отхвърлят нежеланите съобщения и покани за приятелство.

От компанията отбелязват, че са чували истории как потребител блокира някого от своите приятели и след това същият човек се свързва с него през друг профил. За да се предотвратят подобни ситуации, Facebook създава опция, която ще спира съобщенията от фалшивите и неавтентични профили в социалната платформа.

Например, блокирате потребител, а той си създава друг профил, така че да може да се свърже с вас. С тези нови инструменти от Facebook ще установяват кой постъпва по този начин и няма да допускат този потребител да ви изпраща съобщения или покани за приятелство. Facebook използва сигнали като IP адреси, за да разпознае кога някой си създава фалшив или неавтентичен профил.

Човекът, който е блокирал първоначалния профил трябва да контролира ситуацията и той трябва да инициира контакт с новия профил, за да се получи нормална комуникация, уточняват от компанията.


Facebook ще блокира съобщенията и поканите за приятелство от фалшивите профили

© Мария Динкова, pcworld

Освен това Facebook пуска и функция, която позволява разговорите да се игнорират. Тя изключва уведомленията от разговора и го премества в папката с филтрирани съобщения.

След като е преместено в папката с филтрирани съобщения, потребителят може да прочете разговора, без изпращачът да знае, че съобщението е видяно. Засега тази функция е достъпна само за двустранната комуникация, но скоро се очаква да бъде налична и за груповите чатове.

От Facebook уточняват, че са работили с експерти от различни области, за да гарантират сигурността на своите потребители.

По-рано този месец компанията разкри своите собствени вътрешни политики относно тормоза и малтретирането. Също така социалната медия очерта своя процес за разследване във връзка със съобщения за подобно поведение.

още по темата

Социалните мрежи като пряк път за младежите към класическата литература

Обществената библиотека в Ню Йорк ще използва Instagram, за да повиши интереса към класическите литературни произведения
22.08.2018 / 04:53
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.