Qualcomm се надява да забрани продажбите на iPhone X с ново съдебно дело

Компанията съди Apple за нарушаване на 16 патента, от технологичния гигант отговарят с дело за чиповете Snapdragon

Юридическата битка между Apple и Qualcomm е по-гореща от всякога. Толкова гореща, че двете компании заведоха дела една срещу друга в един и същ ден. На 29 ноември, докато адвокатите на Apple бяха заети със завеждането на дело заради чиповете Snapdragon, Qualcomm подаде иск срещу технологичния гигант с твърдение, че смартфоните от iPhone 7 до iPhone X нарушават 16 патента, включително за енергоспестяващи методи, интерфейси и дори за автоматичния фокус на камерата. Подобна жалба има внесена и в Комисията за международна търговия на САЩ, която се кани да забрани вноса, а по този начин и продажбите, на iPhone X.Както и при предишния опит на Qualcomm, новите обвинения на компанията срещу Apple очевидно са фокусирани само върху тези модели на iPhone, които използват безжичните чипсети на Intel. За момента от Apple отказват коментар

Едно е ясно обаче - с тези съдебни дела двете компании се опитват да извиват взаимно ръцете си. И дори заведеното от Qualcomm дело да отнеме известно време, има голям шанс забраната за продажба и внос на iPhone 8 и X да нанесат сериозни щети на Apple и да я притиснат да седне на масата за преговори.

Разбира се, Apple също има своите козове – освен насрещните съдебни дела, компанията има подкрепата и на разследването на Федералната търговска комисия относно предполагаеми нарушения на антитръстовото законодателство от страна на Qualcomm.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.