Bitcoin премина психологическата граница от 10 000$

За ужас на финансовите анализатори и бизнес експерти, вече никой не може да  предвиди как ще се развие ситуацията около криптовалутата bitcoin и какъв е предполагаемият таван за търгуване. Вчера цената за един биткойн премина границата от 10 000 долара за пръв път в историята на криптовалутата. Този нов таван носи и психологически ефект със себе си, който най-вероятно ще привлече нови инвеститори.

Преди време финансовите специалисти предполагаха, че 2000 долара е таванът, след който биткойните ще започнат да поевтиняват. След това се смяташе, че тази граница е 4000 долара. Естествено, сега много хора мислят, че биткойн вече е достигнал максимума и ще започне да пада. Други обаче изразяват мнението, че таванът мжое да е доста по-висок - 50 000, 100 000 или дори 1 милион долара за биткойн. Неотдавна писахме за преминаването на границата от 8000 долара, но явно нещата ще отидат и по-далеч.

Както споменахме и в началото, сигурното е, че няма нищо сигурно - особено когато се касае за виртуална валута, необезпечена и нерегулирана от нито една финансова институция. Дали в момента е добър да копаете? Или пък да продавате, ако вече сте изкопали? Никой не може да каже...

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.