Electronic Arts купи студиото, отговорно за Titanfall

Respawn - момчетата, които направиха чудесния шутър Titanfall и Titanfall 2 - имат сериозни проблеми с фен базата на играта. Въпреки новото съдържание, което студиото пуска всеки месец, играчите продължават да намаляват. В последното си интервю CEO-то на компанията отдаде слабите продажби на твъде многото AAA заглавия, с които трябва да се конкурира Titanfall 2 по време на празничния сезон.

Играта също така няма да има повече големи ъпдейти, което я поставя в несигурна позиция. За радост на Respawn обаче, Electronic Arts, които публикуваха заглавията Titanfall, са решили да вземат под крилото си студиото. Сделката е на стойност 455 милиона долара.

В съобщението за пресата се казва още, че Respawn вече работят по няколко съвместни проекта с EA - един от които е Star Wars игра от трето лице, обявена още през май 2016-а. Новините са позитивни за всички фенове на Titanfall и Respawn Entertainment, защото само преди броени дни EA затвори вратите на Visceral - разработчици на Star Wars заглавие, които се мъчиха няколко години да изкарат нещо смислено на пазара.

Respawn ще пуснат и още една игра от вселената на Titanfall, но от прес информацията не става ясно за каква платформа ще е тя и дали ще бъде пълноправното продължение Titanfall 3. Към Respawn имаше интерес и от южнокорейския издател Nexon, който публикува мобилната игра Titanfall, но се оказва, че EA са надцакали корейците.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.