Gamescom 2017 – акценти и трейлъри!

От 22-ри до 26-ти август традиционно се проведе второто по-големина (единствено зад Asia Game Show по посещаемост) гейм изложение в света Gamescom. Както обикновено, изложбения център на Кьолн (Германия) едвам побра близо 350 хиляди посетители, сред които над 6000 журналисти и над 700 компании изложители. Какви бяха акцентите и най-интересните трейлъри, ще проследим в следващите редове...

 

 

Макар Gamescom да е изложението, на което посетителите могат да играят и изтестват най-много от актуалните и предстоящи заглавия на гейм сцената, през последните 5 години откъм анонси Gamescom не е толкова силен. Факт е, че в последно време много от големите компании стартираха собствени изложения и конференции, където изцяло поставят акцент на своите продукти. Добър пример е Sony с PlayStation Exprerience (тази година ще се проведе на 9-ти декември), където миналата година получихме дузина наистина големи анонси. Electronic Arts имат EA Play (проведе се на 12-ти юни), Nintendo имат своите ежемесечни презентации през Nintendo Direct. А да не забравяме и новите "играчи", френското изложение Paris Games Week (13-ти октомври), руското Igromir (28-ми септември) и годишните награди VGA (7-ми декември). О, и разбира се, E3 (Electronic Entertainment Expo), PAX East, San Diego Comic-Con, Tokyo Game Show. При толкова много изложения и конференции, нямаше как да видим десетки големи анонси на Gamescom 2017, но при все това се получи интересно събитие.

 


Gamescom 2017 – акценти и трейлъри!

© Владо Георгиев, pcworld

 

 

Ако на Gamescom 2017 имаше същински акцент, то колкото и трудно да е за вярване, това бяха представителите на жанр, който допреди няколко години се считаше за полу-мъртъв, а именно... стратегическите игри! Да, вече знаехме за Age of Empires Definitive Edition, но много приятна изненада беше Age of Empires IV, който се разработва от Relic (авторите на поредиците Warhammer Dawn of War и Company of Heroes).

 

Другата новина свързана с любимия франчайз беше, че Microsoft отвърдиха Definitive Remaster-и за Age of Empires II и Age of Empires III, които ще видим през 2018-та година. Anno 1800 беше другата голяма новина. Седмата игра от поредицата ни връща в историческите ери и ще се появи в края на 2018-та година.

 

Cities: Skylines - Green Cities е вторият експанжън на Cities: Skylines и идва по-късно през годината с над 200 нови сгради.

 

Jurassic World: Evolution е сити-билдинг базиран на историята заложена от филмовия хит.

 

А видяхме и първи геймплей кадри от Tropico 6, както и първи геймплей кадри от българският (разработван от Haemimont Games) Surviving Mars.

 

 

 

 

Разбира се, на Gamescom 2017 не бяха само стратегически игри. Един от големите анонси беше BioMutant, новият проект на бившите разработчици на Just Cause поредицата. Става въпрос за шантаво RPG с отворен свят, където главният герой е комбинация между енот, лисица и котка.

 

Римейк на Playstation класиката Fear Effect Reinvented, който ще се появи по някое време през 2018-та.

 

Square Enix Collective представиха доста интересният синематик адвенчър Forgotton Anne.

 

God's Trigger е взаимствал не малко идеи от Hotline Miami, но изглежда любопино, а и се прави от любимците ни Techland.

 

Gravel пък, е нов офроуд рейсър, който излиза за PS4 по-късно тази година, но ще трябва да се състезава за вниманието ни заедно с Forza 7, Gran Turismo Sport, The Crew 2 и Project CARS 2.

 

Приятна изненада беше анонсът на соло кампания за GWENT, играта с карти базирана на The Witcher вселената.

 

Какво още? Immortal Unchained, още една игра силно инспирирана от Demon и Dark Souls игрите, която ще е ексклузивна за PS4 и чакаме през следващата година.

 

Видяхме първи тийзър на Shenmue III, който не впечатли с нищо, но и не очакваме играта да види бял свят преди 2019-та година, така че има още доста вода да изтече.

 

Unruly Heroes е като копие на последните две Rayman игри (Rayman Origins и Rayman Legends) по визия и геймплей, което ни кара да следим проекта с интерес.

 

И ако това не ви е достатъчно, вижте още няколко трейлъра на следващите страници...


    

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.