Emarketer: Намалява броят на американските тийнейджъри, които използват Facebook

Общият брой на хората с профил във Facebook до края на 2017-та, се очаква да надхвърли 2 млрд.
Спад на потребителите между 13 и 19 -годишна възраст, ще преживее най-голямата социална мрежа в света през настоящата година. Прогнозата е на анализаторите от  EMarketer.  
Това е първото очаквано намаление на броя на потребителите на Facebook , независимо от възрастовата група, уточняват от пазарната компания. 

Според Emarketer, през 2017-та, броят на абонатите между 12 и 17-годишна възраст ще спадне с 3.4 процента до 14.5 млн. души.  Американските тийнейджъри мигрират към приложенията за споделяне на снимки Snapchat на компанията Snap и Instagram на  Facebook, се казва в съобщението на Emarketer. 
Въпреки промените в потребителските навици на американците , по света Facebook продължава да увеличава абонатите си, които до края на годината ще надхвърлят 2 млрд. души. Голямата болка на социалната мрежа, обаче, остават младите, защото ако те свикнат да я ползват от рано, ще продължат и след като пораснат, когато от абонати ще се превърнат в рекламодатели.  
Според Оскар Ороско, аналитик в  Emarketer: „Тийнейджърите и 20-годишните, са по-малко ангажирани във Facebook: логват се по-рядко и прекарват по-малко време в нея“. 
От друга страна, отбелязва той, има и много подрастващи, които никога не са използвали Facebook, но са фенове на платформата за споделяне на снимки Instagram. 
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.