Защо не бива да тъгувате за Google Map Maker?

В края на март услугата Google Map Maker окончателно прекрати своето официално съществуване, но съвсем скоро цялата нейна функционалност ще стане част от стандартните възможности на Google Maps, обещават от интернет гиганта.

Картографските услуги на Google са сред най-често актуализираните, но това е процес, който освен добавянето на нови функционалности понякога включва и „пенсионирането“ на някои от старите. Точно такъв е случаят с услугата Google Map Maker – онлайн инструментът, с помощта на който милуиони хора по света доскоро можеха да добавят своя принос в развитието и подобряването на Google Maps.

 

За закриването на тази услуга интернет гигантът съобщи още през ноември миналата година, но едва по-късно стана ясно, че Google Map Maker ще престане да работи през март 2017-а. И ето, че това наистина се случи точно в последния ден на миналия месец.

Това обаче съвсем не значи, че почитателите на този инструмент трябва да съжаляват за нещо. Напротив, както отбелязват от Google, повечето от функциите и възможностите на Map Maker постепенно ще бъдат прехвърлени към Google Maps и скоро ще станат част от основната картографска услуга на компанията.

Към момента в Картите са достъпни следните няколко възможности за модериране: добавяне на места, промяна на информацията за местата, добавяна на подробни сведения за тях, модерация на промените, преглед на статусите и редактиранре на пътни участъци.

Освен това, разработчиците специално подчертават, че в бъдеще този списък редовно и постоянно ще бъде допълван с нови функции и възможности.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.