Живите предавания във Facebook вече са достъпни и за PC потребителите

Възможността за потоково предаване на видео в реално време, реализирана във функцията Facebook Live, която осигурява лесен начин за „живи“ предавания посредством уеб камерата, вече може да се ползва не само през мобилни устройства, но и от лаптопи и настолни компютри.

Край на дискриминацията – една от функциите във Facebook, която досега беше достъпна само за мобилните потребители на социалната мрежа сега вече може да се ползва през лаптопи и настолни компютри.

Става въпрос за възможността за потоково предаване на видео в реално време, реализирана във функцията Facebook Live, която осигурява лесен начин за „живи“ предавания посредством уеб камерата. Разбира се, по-взискателните потребители могат да включват външни камери или да използват специален streaming софтуер, ако искат да подобрят качеството на предаването – например като превключват гледната точка между различните камери или стриймват това, което се показва на екрана.


Живите предавания във Facebook вече са достъпни и за PC потребителите

© PCWorld България, pcworld

 

Функцията Facebook Live е вградена директно в новостната лента. За да се стартира живо предаване, е достатъчно потребителят да избере опцията „Създай публикация“ (Create а Post) и в появилия се екран да се направи кратко описание на публикацията и да се кликне на Live Video. Живо видео предаване може да се създаде и в секцията с инструментите за публикуване на потребителското меню, където също вече има достъпен аналогичен бутон. След стартирането на живото предаване то ще се появи в новостните ленти на приятелите и абонатите на канала.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.