Предстои голямо обновление на мобилния Facebook. Какво да очакваме?

Автоматично просвирване на звук и видео, режим "картина в картината" и вертикално видео на целия екран са някои от новите моменти, които ще променят начина, по който си взаимодействаме с мултимедийното съдържание във Facebook.

В днешно време кажи-речи всеки се събужда и си ляга с Facebook, а използването на социалната мрежа през мобилни устройства също е повече от обичайно, така че обновленията на съответните приложения са просто задължителни. С това са наясно и администраторите на социалната мрежа, които съобщават за предстоящо голямо обновление на мобилното Facebook приложение. Според официалната информация, нововъведенията засягат най-вече работата с видео съдържание.


Най-съществената промяна е автоматичното просвирване на звука във видео клиповете, които потребителят вижда при преглед на новостната лента. Според разработчиците, звукът ще се появява и изчезва автоматично по време на прминаването през лентата. Ако обаче смартфонът е сложен в тих режим, то и видеото  ще се пуска без звук. Разбира се, при желание от страна на потребителя аудиото ще може да се изключва и с промяна в съответните настройки.

Засега не е ясно дали тази промяна по отношение на звука ще се появи и в настолната версия на социалната мрежа. Засега там всички клипове по подразбиране се пускат без звук при стигането до тях.
 
Друга новост е поддръжката на режим "картина в картината", благодарение на която потребителите ще могат да си гледат видео, докато продължават да преглеждат новостната лента. В Android-версията на мобилния Facebook ще може дори да се пускат и други приложения, без да се спира гледането на видео.

Освен това вертикалните клипове ще се отварят в по-широк формат и ще заемат повече място сред новостите, информират още администраторите на Facebook.

Накрая, но не и по важност: от Facebook информират за пускането и на приложение за гледане на видео за платформите Apple TV, Amazon Fire TV и Samsung Smart TV.

Очаква се всички тези промени скоро да станат достъпни за потребителите на мобилните Facebook приложения по цял свят.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.