Браузърни войни: Chrome продължава победния си марш

В същото време браузърите на Microsoft и на Mozilla губят позиции, показва последната статистика на Net Applications.

Microsoft определено има защо да разработва внимателно новия си браузър Edge, който ще има трудната задача да възстанови понамалелия дял на компанията от Редмънд в сегмента на браузърите. А че делът на Microsoft браузърите намалява (макар и по малко) е факт, който за пореден път установяват и новите данни на аналитиците от компанията Net Applications.

Според последната статистика на агенцията, през последния месец общият дял на Internet Explorer и Edge се е съкратил с около 1% стабилизирайки се на ниво 25,2%. Ако двата браузъра се разглеждат поотделно, то делът на Microsoft IE за първи път пада под 20%, докато Microsoft Edge се сдобива с допълнителна порция от 0,15% и сега вече владее 5,5%.

Най-добрият резултат за миналия месец очаквано показва безспорният лидер в пазарен сегмент – браузърът Chrome. През януари произведението на интернет гиганта е заело още 1,4%от пазара, увеличавайки общия си дял до 57,9%.


Браузърни войни:  Chrome продължава победния си марш

© PCWorld България, pcworld

Междувременно браузърът Firefox отново отбелязва низходяща тенденция, макар и не мкного стръмна. През последния месец делът на решението на Mozilla е намалял с около 0,5% и вече е 11,8%.

Сравнително стабилно е присъствието на останалите два браузъра от „великолепната петорка“ - Safari удържа позициите си на 3,47%, а Opera има 1,29%.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.