Lego направи социална мрежа специално за деца

Тя се нарича Lego Life и засега е достъпна само в 8 държави, но идеята е да дава възможност на хлапетата на възраст до 13 години да общуват по-лесно помежду си и да си споделят информация за проекти, свързани с конструкторите Lego. Но това е само началото …

През последните години в интернет пространството се нароиха всевъзможни социални мрежи, много от които са свързани с определени хобита или интереси. В компанията Lego са решили, че нищо не пречи да има и още една такава, в резултат на което са създали нова социална мрежа, предназначена специално за деца на възраст то 13 години.

Тя се нарича Lego Life и позволява на хлапетата да общуват по-лесно помежду си, да организират обшности и да си споделят информация за проекти, свързани, досещате се, с конструкторите Lego.  В новата социална мрежа младите потребители могат да качват изображения на Lego проектите си, да преглеждат какво са правили другите участници, както и да коментират, макар че последната функция е доста ограничена. Всъщност коментарите се правят единствено с помощта на Lego-емотикони, стикери и предварително зададени фрази.


Lego направи социална мрежа специално за деца

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, социалната мрежа позволява и публикуване на съдържание от името на самата компания: инструкции за сглобяване, маркетингови материали и т.н. Има и отделни акаунти за популярните герои от вселената на Lego, например, Master Wu или Lego Batman.


Lego направи социална мрежа специално за деца

© PCWorld България, pcworld

Т.е. Lego Life представлява нещо като Instagram за деца, но с редица ограничения. Освен гореспоменатото за коментарите, сред тях е също забраната за използване на реални снимки в профила – вместо това се използват специални мини-фигурки. Вместо истински имена пък се използват случайно генерирани думи, а всички снимки и коментари минават през стриктен процес на модерация както от автоматични алгоритми, така и от сътрудниците на Lego. Основната идея на всички тези ограничения е да се сведат до минимум възможностите за онлайн хулиганство – явление, което, както знаем, е доста разпространено в социалните мрежи.


Lego направи социална мрежа специално за деца

© PCWorld България, pcworld

Според наличната информация, компанията възнамерява да развива Lego Life до мащаби, които надхвърлят тези на социалната мрежа. Предвижда се например приложението да стане център за по-голям набор от разнообразни онлайн-услуги за деца.

За момента детската социална мрежа Lego Life е достъпна чрез мобилно приложение за Android и iOS, първоначално само в 8 държави: САЩ, Великобритания, Канада, Франция, Германия, Дания, Австрия и Швейцария.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.