Samsung с Наполеоновски планове за завоюване на смартфон пазара

През тази година южнокорейският гигант планира да продаде 60 млн. смартфона Galaxy S8, 20 млн. Galaxy A и 100 млн, Galaxy J, показват недвусмислените данни от логистичните поръчки на компанията.

Въпреки, че някои технологични фалове белязаха миналата година като не особено успешна за Samsung (най-малкото в имиджово отношение), те изглежда в никакъв случай не са укротили амбициите на южнокорейския гигант за лидерство на смартфон пазара. За това говорят няколко информационни утечки, които свидетелстват, че в Samsung чертаят истински “Наполеоновски”  планове за завоюване на този сегмент, в който компанията и без това има нелоши позиции. Всъщност картината се очертава доста недвусмислено, след анализ на логистичните поръчки на Samsung за смартфон компоненти.

На базата на тази информация, става ясно, че през тази година производителят смята да продаде поне 60 млн. броя от своя нов флагмански модел Galaxy S8. Това надхвърля значително прогнозния обем на реализация на сегашния флагман Galaxy S7, чийто продажби за 2016 г. се очаква да бъдат в размер на около 48 млн. броя. Моделите от двете предишни поколения - Galaxy S6 и Galaxy S5 – са реализирани в тираж 45 млн. броя. Само за по-предишните модели Galaxy S4 (от 2013 г.) и Galaxy S3 (от 2012-а) са фигурирали по-големи обеми на продажбите - 70 и 65 млн., съответно.

Samsung Galaxy S sales

 

Освен това през 2017 г. компанията Samsung планира да продаде също около 20 млн. смартфона от серията Galaxy A, и около 100 млн. устройства от бюджетната линия Galaxy J, става ясно още от изтеклите данни.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.