Crytek го закъса много, затваря и Софийското студио

Crytek вече мина през един такъв труден период през 2014-а, но сега положението изглежда става още по-сериозно – ръководството на компанията оставя само ресурсите в своя главен офис във Франкфурт и студиото си за разработка в Киев.

Може би е трудно да си представим и да приемем, че създателите на големи гейм хитове като Far Cry и Crysis могат да се окажат в незавидно финансово състояние, но ето че се случва именно това – немският гейм разработчик Crytek обяви, че прекратява дейността на пет от своите филиали: подразделенията в Сеул, Шанхай, Будапеща, Истанбул, и за голямо наше съжаление, това в София. Това означава, че след тази “оптимизация” на активите, компанията ще остане само с ресурсите в своя главен офис във Франкфурт и студиото си за разработка в Киев.

Очевидната причина за тази непопулярна стъпка са финансовите трудности, с които компанията се сблъсква в последно време. В Мрежата имаше дори съобщения, че забавянията на заплатите на сътрудниците на компанията достигат близо 6 месеца …както и че студиото Crytek Black Sea е обявено за продажба.

В прес-съобщението, разпространено по този повод, ръководството на Crytek заявява, че ще продължи да работи над проектите си от премиален клас, а енджинът CryEngine ще остане ключова съставна на стратегията за развитие на компанията.

Тук е мястото да припомним, че Crytek вече мина през един такъв труден период през 2014-а, когато уволни доста от сътрудниците си, прекрати разработката на няколко проекта и закри филиалите си в САЩ и Великобритания. Изглежда взетото по-рано решение на компанията да прави само Free-to-Play игри, не се отразява никак добре на нейното финансово здраве …

още по темата

SEGA мести своя QA екип от Лондон в София

Компанията вече разполага с развойно зено у нас
12.10.2018 / 01:15
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.