Скоро идва Microsoft Teams – конкурентът на Slack от Редмънд

Следващата седмица Microsoft ще обяви официално своя конкурент на корпоративния месинджър Slack, който ще предлага под името Microsoft Teams. Вече се знае и доста за неговата функционалност.

Напоследък  всички “големи” в ИТ индустрията изглежда са се втурнали да разработват конкуренти на популярния корпоративен месинджър Slack. И след като наскоро Facebook обяви резултата от усилията си, представяйки бизнес вариант на своята социална мрежа, след броени дни подобно нещо ще направи и Редмъндският гигант Microsoft: според осведомени източници, следващата седмица, по време на планирано за 2 ноември мероприятие, посветено на Office, компанията ще обяви официално старта именно на такава услуга. Въпросната услуга, фигурирала досега под вътрешното наименование Skype Teams, ще бъде пусната под името Microsoft Teams, гласи още наличната информация. Продуктът се позиционира в качеството на работен инструмент за изпълнение на колективни задачи в корпоративния и образователните сегмент.

Вече се знае доста и за функционалността на Microsoft Teams, благодарение на изтекли миналия месец в интернет скрийншоти. От тях става ясно, че от гледна точка на функционалните възможности Microsoft Teams ще е практически точно копие на Slack – с канали за общи обсъждания по различни теми, със затворени групи, с настройваща се система за уведомления, с възможности за отговаряне на коментари, поддръжка на емотикони и анимирани  GIF-файлове и др.

Microsoft Teams обаче ще може да предложи на потребителите и нещо, което липсва на Slack – тясната интеграция със Skype и всички произтичащи от нея възможности за гласова и видео връзка, както и достъп до Word, Excel и PowerPoint файлове благодарение на интеграцията с Office 365.


Скоро идва Microsoft Teams – конкурентът на Slack от Редмънд

© PCWorld България, pcworld

От Microsoft досега не са правили изявления, свързани с това ново тяхно решение за корпоративна комуникация, но сътрудниците на компанията го тестват вече от няколко месеца насам, като услугата е достъпна на адрес teams.microsoft.com.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.