Потвърдено: HP дава $1,05 млрд. за принтерния бизнес на Samsung

С тази сделка Samsung ще се избави от непечелившия бизнес, а HP се надява да “преобърне” глобалния пазар на копирна техника … или поне да преодолее негативните тенденции на него.

Сериозни промени предстоят през следващите години на пазара на принтери. Това става ясно, след като се разбра, че американският производител HP се е договорил с южнокорейския гигант за покупката на принтерното подразделение на Samsung. За това съобщават и от централите на двете компании, всяка от които си има своите съображения за решението: Samsung ще се избави от непечелившия бизнес, а HP се надява с помощта на корейските технологии да “преобърне” глобалния пазар на копирна техника … или поне да преодолее негативните тенденции на него и да укрепи позициите си в сегмента.

Според публикуваната информация, HP ще купи принтерния бизнес на Samsung срещу $1,05 млрд. Тази сума ще е част от инвестициите, посредством които американската компания се надява да промени към по-добро нещата на пазара на копирна техника, който се оценява на стойност $55 млрд. и не е имал ръст от години насам.


Потвърдено: HP дава ,05 млрд. за принтерния бизнес на Samsung

© PCWorld България, pcworld

“Повечето копирни апарати на пазара са остарели. Това са сложни машини с множество заменяеми компоненти, неефективно и скъпо сервизно и техническо обслужване”, се казва в прес-съобщението на компанията HP, която изглежда доста доволна от покупката. А самата тя е най-голямата сделка в принтерната история на HP. Според цитираните от Samsung условия на споразумението, 6000 от нейните сътрудници, работещи в това подразделение, ще минат автоматично под крилото на НР.


Потвърдено: HP дава ,05 млрд. за принтерния бизнес на Samsung

© PCWorld България, pcworld

Важно е да се отбележи също, че Samsung ще продължи да продава принтери под собствената си марка на своя домашен пазар в Южна Корея, но техен производител вече ще бъде американската компания.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.