Файловете в Dropbox ще се преглеждат без зареждане на компютъра

Това става възможно благодарение на новата функция Dropbox Project Infinite, предназначена за бизнес клиентите на облачното хранилище, които по данните на компанията вече са над 150 000.

Преди около месец представители на Dropbox се похвалиха, че броят на потребителите на облачното хранилище е достигнал 500 млн., а бизнес клиентите на услугата вече надхвърлят 150 000. Последното изглежда е накарало компанията да помисли повече за въпросната аудитория, а вчера, на специално мероприятие в Лондон, Dropbox представи и нова функция, ориентирана именно към тази потребителска група.

Въпросната функция се нарича Project Infinite и с нейна помощ абонатите на плана Dropbox Business могат лесно и удобно да преглеждат на  РС системата си всички файлове и папки в хранилището, до които имат бърз достъп и без зареждане на компютъра. Т.е. при всяко положение файловете ще си стоят в облака, а зареждането им на компютъра ще става само по команда от потребителя.

По думите на разработчиците, сега всички файлове и папки от облачното хранилище ще се изобразяват в настолното приложение на Dropbox, без значение дали те са разположени на локалния диск или в облака. Свалените на компютъра файлове и папки в  Dropbox ще бъдат отбелязвани със зеленa отметка, а съхраняваните само онлайн – със сиво облаче.


Файловете в Dropbox ще се преглеждат без зареждане на компютъра

© PCWorld България, pcworld

Функцията Project Infinite изобразява метаданни на файловете и папките в Dropbox във файловите мениджъри Finder на OS X и в Explorer на Windows, гласи още официалната информация. Записването на файловете на локалния диск ще става съвсем лесно – с десен клик на файла и избор на опцията “Съхраняване на локално копие” от менюто.

Любопитното е, че анонсът на функцията Project Infinite за бизнес клиентите на Dropbox идва само няколко дни, след като Google обяви нови възможности за синхронизация в своето хранилище Drive. Конкуренцията си казва думата.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.