БАА учредява браншови годишни награди за аутсорсинг

За първи път в 4-годишната си история Българската аутсорсинг асоциация обявява годишни награди за постижения в сектора на изнесените услуги. Победителите ще бъдат определяни с решение на международно жури, а състезателните категории са общо 6.

Аутсорсингът е един от най-добре развитите сектори на родната софтуерна индустрия, затова би било съвсем в реда на нещата работещите в него компании да имат и на локално ниво механизъм за отличаване и признания, които да диференцират “отличниците” и да мотивират останалите. Точно такъв механизъм въвежда Българската аутсорсинг асоциация (БАА), която обяви учредяването на годишни награди “за изключителни постижения при прилагането на добри бизнес практики и инвестиции в иновациите, благоприятстващи растежа на аутсорсинг индустрията”.

 

Както отбелязват от БАА, редица компании, работещи в аутсорсинг сектора у нас са завоювали многократно престижни европейски и световни награди, а сега за първи път има възможност успехът им да получи признанието и на българската браншова общност.

Според официалната информация, целта на Bulgarian Outsourcing Excellence Awards е да отличи успеха, бизнес развитието и лидерството в 6 ключови категории за сектора:

 • Доставчик на аутсорсинг услуги на годината (Outsourcing Service Provider of the year)
 • Център за споделяне на услуги на годината (Shared Service Center of the Year)
 • Аутсорсинг работодател на годината (Outsourcing Employer of the Year)
 • Иновации в аутсорсинга (Innovation in Outsourcing)
 • Аутсорсинг град на годината (Outsourcing City of the Year)
 • Аутсорсинг бизнес сграда на годината (Outsourcing Business Building of the Year)


  БАА учредява браншови годишни награди за аутсорсинг

  © PCWorld България, pcworld

   

Концепцията на наградите е обърната не само към лидерите на индустрията, но и към всички, ангажирани в създаването на благоприятна и работеща бизнес среда, подчертават още от БАА. Пример за това е категорията „Аутсорсинг град на годината“, чиято цел е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университет за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на сектора в конкретния град.

Специално внимание е обърнато и на друг основополагащ фактор за стабилността и напредъка в индустрията – наградата „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“, която ще отличи най-доброто решение за създаване на оптимални работни условия за бизнеса.

Крайният срок за подаване на заявки за участие и изпращане на конкурсните досиета за всяка от категориите е 2 май 2016 г. Условията и регистрационните формуляри са публикувани и достъпни за сваляне онлайн на интернет страницата на БАА.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.