Microsoft изглежда отново се опитва да глътне Yahoo

Неосъществените през 2008-а амбиции на софтуерния гигант се възраждат с нова сила, според агенция Reuters.

Хората, които се интересуват от ИТ бизнес, сигурно си спомнят едно от най-интересните събития през 2008-а - тогава Microsoft се опита да купи Yahoo, като предложи нечуваната до онзи момент сума от $44,6 млрд. Всъщност сумата впечатляваше не само с размера си, а и с това, че (по мнението на аналитиците) надвишаваше с над 60% действителната пазарна стойност на интернет компанията. Тогава обаче ръководството на Yahoo отклони предложението на Microsoft с аргумента, че офертата всъщност е твърде занижена. Но може би тогава е трябвало да приеме, защото изглежда софтуерният гигант не се е отказал от амбициите си да глътне Yahoo, но този път условията са доста по-различни …

Microsoft изглежда отново се опитва да глътне Yahoo

Във всеки случай, както съобщава агенция Reuters, цитирайки надежден “запознат със ситуацията” източник, в момента Microsoft води преговори с частни инвеститори, заинтересовани от покупката на изпитващата проблеми компания Yahoo, по повод на възможно финансово участие в сделката. Според наличната информация, тези преговори все още са в начален етап и засега е трудно да се прогнозира изхода им, но се акцентира върху неотдавнашното партньорство между Yahoo и Microsoft в сферата на рекламите и търсенето. 

Факт е също, че обезкървената в ожесточената битка с Google и Facebook за рекламодатели компания Yahoo търси начини да продаде своя ключов интернет бизнес, включващ фирмената търсачка, а също услугите за електронна поща и новини.

Според източника на Reuters, инвестиционните компании имат интерес от това Yahoo да бъде придобита от Microsoft. От централата на софтуерния гигант в Редмънд обаче засега отказват всякакви коментари по темата.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.