Пиратски любимец 2015 – сериалът „Игра на тронове“

„Игра на тронове“ е най-сваляният от торент сайтовете сериал за четвърта поредна година. Негови подгласници са The Walking Dead и, за всеобща изненада, отново „Теория на големия взрив“.

Торент сайтовете също си имат свои годишни класации, а предвид автоматизацията на уеб статистиките, те съвсем не са трудни за генериране. Разбира се, обикновено става въпросс за най-сваляните и препдочитани от потребителя файлове. А когато става въпрос за сериали, пиратски любимиец номер 1 за четвърта поредна година е „Игра на тронове“.

При това, както отбелязва специализираният ресурс Torrent Freak, оценките в статистиката се дават за всяка отделна серия, така че общият резултат на Game of Thrones е действително впечатляващ. Освен това, този път сериалът води с почти двойно по-висок резултат сваляния в сравнение с вторият франчайз от този тип в лицето на „Ходещите мъртъвци“ (The Walking Dead). За всеобщо удивление на трето място все още се държи „Теория на големия взрив“.


Пиратски любимец 2015 – сериалът „Игра на тронове“

© PCWorld България, pcworld

Отбелязва се също, че през тази година „пиратите“ са започнали да качват сериалите в торент сайтовете с по-високо качество - 1080p.. Все пак, най-предпочитаната резолюция както и досега е 480p. Едва след нея идва форматът 720p, и накрая 1080p.

През 2015-а сериалът „Игра на тронове“ отбелязва и друг своебразен рекорд – по брой сийдове на един файл. В случая тозимпоказател е 258 000. Е, да поздравим победителя ...

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.