Развод и в социалната мрежа: тества се във Facebook

Социалната мрежа Facebook ще дава възможност на бившите възлюбени да се дистанцират един друг и виртуално след разрива в отношенията им.

Мнозина току що щастливо разведени обикновено са склонни да дават мило и драго, само да изпратят безвъзвратно в миналото си отношенията, които са отровили живота им напоследък, както и, евентуално, непосредственият източник на душевен дискомфорт след официалното прекратяване на отношенията. И в повечето случаи това не е трудно, освен може би в социалните мрежи, където отърване няма … Но поне има известна надежда това да се промени в близко бъдеще.

Разработчиците на социалната мрежа Facebook, които напоследък проявяват завидни грижи за своите потребители, включително за тяхното онлайн присъствие дори след смъртта,  са решили да се погрижат и за този казус. От Facebook съобщават, че започват тестове на специални инструменти, които ще улеснят разводите и във въпросната социална мрежа.

“Пристъпваме към тестване на инструменти, които ще помогнат на хората да управялват формите на взаимодействие с бившите си възлюбени във Facebook след разрива на отношенията”, се казва в официалното съобщение на компанията. Предложение за изпробване на въпросните нови инструменти ще се появява при всяка промяна на статуса за семейното положение, става ясно още от официалната информация.

Пак според нея, новите инструменти ще помагат общуването с бившите партньори да се сведе до минимум, използвайки три основни способа: 1) чрез ограничаване на информацията, която ще може да вижда вашата бивша половинка; 2) скриване на обновленията от бившия любим / любима в новинарската лента и 3) скриване на стари съвместни снимки и публикации от други потребители.


Развод и в социалната мрежа: тества се във Facebook

© PCWorld България, pcworld

В момента тестването на тези нови функции за “виртуален развод” протича само на мобилни устройства и само сред потребители в САЩ. От Facebook подчертават, че по-нататъшното разгръщане на тези нови инструменти ще зависи изцяло от отзивите на потребителите. Впрочем те могат и изобщо да не потрябват. Пожелаваме ви го.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.