Huawei укрепва SDN-бизнеса си чрез ново придобиване

Софтуерът и технологиите, предлагани от Amartus, ще помогнат на Huawei да ускори работата си в управлението на собствена облачна мрежа.

Компанията Huawei придоби ирландската компания Amartus, чийто бизнес е свързан с производство на програмни решения за управление на телекомуникационни мрежи.

Това е третата британска покупка за китайската компания.

По информация на „Файненшъл таймс“ сделката предвижда Huawei да придобие подразделението на Amartus, специализирано в продукция в областта на програмно-конфигурируемите мрежи (SDN). Ирландската компания ще бъде разделена на две, като ръководството и специалистите по разработките ще преминат в Huawei. Стойността на сделката не се съобщава.

От Huawei обявиха, че придобиването потвърждава целта на компанията да инвестира в изследвания и разработки на територията на цяла Европа. Софтуерът и технологиите, предлагани от Amartus, ще помогнат на Huawei да ускори работата си в управлението на собствена облачна мрежа, която ще играе решаваща роля в телекомуникационните мрежи на бъдещето, отбелязва вестникът.

Трябва да се отбележи, че Huawei рядко прибягва до покупки на компании в телекомуникационния сектор, предпочитайки собствения ръст. Във Великобритания китайската компания придоби само две малки фирми - Centre for Integrated Photonics (която се занимава с фотонни прибори) и Neul (специализирана в междумашинните комуникации).

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.