Instagram вече допуска снимки с резолюция 1080×1080

Без много шум социалната мрежа Instagram увеличава допустимата резолюция на публикуваните в нея снимки – макар и засега само във версиите си за Android и iOS платформи.

Услугата Instagram се радва на значителна популярност и това със сигурност не е случайно, предвид факта, че нейните недостатъци съвсем не са много. Един от особено досадните от тях обаче беше ограничението за резолюцията на съхраняваните снимки, която беше сравнително ниска - 640х640 пиксела, Миналото глаголно време тук също не е случайно, защото желанията и молбите на многомилионната аудитория на Instagram най-после бяха чути – социалната мрежа увеличава допустимата резолюция на публикуваните в нея снимки.

При използване на уеб-версията на услугата едва ли ще забележите някакви промени, тъй като засега снимките с по-висока резолюция не се изобразяват в общия изглед. Оригиналната резолюция на публикуваната снимка обаче лесно може да се провери. За целта е достатъчно да се пусне прегледа на изходния код на уеб страницата в Chrome или Firefox, да се намери в него препратката към снимката и тя да се отвори в нов раздел. Така може да се види, че изображението е с резолюция 1080х1080 пиксела.


Instagram вече допуска снимки с резолюция 1080×1080

© PCWorld България, pcworld

Въпреки, че от Instagram не огласяват на всеослушание, че започват да допускат по-качествени, от компанията признават пред изданието The Verge, че действително са започнали поетапно да сменят съхраняваните снимки на Android и iOS платформи още през миналата седмица. За съжаление,засега десктоп версията на услугата остава без промени, тъй като мобилните платформи са по-приоритетни за Instagram.

Очевидно в компанията най-после са осъзнали, че резолюция от 640х640 е доста малка дори за екраните на съвременните смартфони – дори на много от най-малките днешни мобилни екрани фотографиите в приложенията трябва да се “разтягат” за по-високите резолюции на дисплеите, което не създава особено приятен визуален ефект.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.