PayPal вече ще връща пари и за цифрови стоки и услуги

От 1-ви юли 2015 г. PayPal разширява своята Програма за защита на купувача, която вече обхваща “нематериални блага”. Това означава, че PayPal ще възстановява парите на купувачите, ако получат дадена услуга или цифров продукт, който значително се различава от начина, по който е описан, или ако не е доставен изобщо.

Ако доскоро при онлайн разплащания с PayPal имахме възможност да получаваме парите си обратно само при рекламации, свързани с материални стоки и услуги, то от 1-ви юли 2015 г. ще имаме тази възможност и ако сме си купили през тази система “нематериални блага”, включително цифрови стоки и услуги. Това съобщиха официално от компанията вчера, от когато е в сила нейната нова, разширена Програма за защита на купувача (Buyer Protection Programme). Нематериалните продукти  не изискват физическа доставка от продавача до купувача, а пример за това са дигитални книги, игри, музика, билети за пътуване и софтуерни програми.

Последните промени в своята Програма за защита на купувача означават, че PayPal ще възстанови парите на купувачите, ако получат дадена услуга или цифров продукт, който значително се различава от начина, по който е описан, или ако такъв не е доставен изобщо. Надграждането на Програмата за защита на купувача на PayPal в края на миналата година цели също да включи застраховане на доставката на артикули, изработени по поръчка и четворно увеличение на периода, в който купувачите могат да подадат жалба (от 45 на 180 дни).  

Според официалната информация,  разширената защита на покупките е насочена към потребителите на всеки пазар, където PayPal предлага закупуване на цифрови стоки или услуги от местен или чуждестранен продавач. С новата програма остават съвсем малко непокрити от защитата случаи: от 1 юли Програмата за защита на купувача няма да покрива само стоки и услуги като недвижими имоти, компании, превозни средства, стоки, изработени по поръчка (които не отговарят на описанието на продавача), промишлени машини, предмети, равностойни на пари и стоки, забранени от условията за ползване на PayPal.

PayPal extends its Buyer Protection Programme

Пълен преглед на Програмата за защита на купувача (PayPal Buyer Protection Programme) и нейните правила, може да откриете в Споразумението с потребителя на този линк.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.