Потапяне: Google Street View вече предлага и подводни гледки

По случай Световния ден на океана, Google Street View вече предлага и подводни виртуални разходки из някои от най-интересните и красиви кътчета на моретата по света.

Днес, 8 юни, е световният ден на океана – отличен повод да отбележим всичко онова, което е дало живот на нашата планета. Тази година този ден се отбелязва и то компанията Google, която точно за случая стартира поредното допълнение към своята Street View функционалност – подводни панорами, призвани не само да направят достъпни за всички ни красотите на моретата по света, но и да ни обърнат вниманието към тяхната уязвимост.

За да постигне това, през последните няколко години Google е работила съвместно с няколко компании, които правят подводни панорами, и сега е събрала всички заснети материали на обща карта с адрес maps.google.com/ocean.


Потапяне: Google Street View вече предлага и подводни гледки

© PCWorld България, pcworld

 

Както и в по-стандартните режими на Street View, новият също дава възможност за виртуални разходки, за обзорен поглед на заобикалящата среда и за приближаване на разглежданите обекти.


Потапяне: Google Street View вече предлага и подводни гледки

© PCWorld България, pcworld

Вдясно на отворените уеб страници се изобразяват най-интересните и красиви места от подводния свят, който се разглежда в момента, например ето такъв  кит или потънала кола, която вече е станала част от околната среда.

Вижте и малко видео:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.