Intel, Google и TAG Heuer ще правят заедно скъп умен часовник

Трите компании ще се опитат да преборят потенциалната доминация на Apple Watch, създавайки конкурентен луксозен smartwatch модел.

Вчера компаниите TAG Heuer, Intel и Google обявиха официално старта на сътрудничество помежду си в сферата на умните часовници. Казано иначе, трите организации са се споразумели да правят заедно умен часовник, който ще е базиран на Intel хардуер и операционна система Android Wear. Със сигурност сериозен принос се очаква и от TAG Heuer -  швейцарски производител на часовници, който е част от най-големия в света холдинг за производство на луксозни стоки LVMH (Moët Hennessy — Louis Vuitton S.A.).

За Google това сътрудничество е сериозна крачка към успеха, тъй като на практика интернет гигантът за първи път успява да се договори с традиционен производител на часовници за използването на неговата специализирана операционна система Android Wear. Освен това, сътрудничеството с TAG Heuer открива за Google и пътя към други луксозни марки на LVMH, като Hublot и Zenith.

Споразумението е важно събитие и за корпорацията Intel, която, както сигурно си спомняте, в началото на годината представи своя миниатюрен модул Intel Curie, предназначен за използване именно в носими “умни” устройства.

Според аналитичната агенция Strategy Analytics, през тази година броят на умните часовници на пазара ще се увеличи от 4,6 млн до 28,1 млн. Според специалистите, около 55% от този сегмент ще се заемат от Apple с нейния smart watch модел. Тази прогноза със сигурност не устройва нито Google, нито Intel или TAG Heuer, като междувременно обяснява и желанието им за сключване на съюз.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.