Google Knowledge Graph вече знае да бърка коктейли

Сега в Knowledge Graph секцията на търсачката на Google вече е на разположение информация за основните съставки на разнообразни коктейли, придружена с препоръки за стандартните “мезета”, с които се поднасят те, както и със съвети за препоръчителна посуда за сервиране

Рецептите за правене на всевъзможни коктейли, съпроводени с ярки цветни илюстрации са най-новата добавка в обновената база за познания Knowledge Graph на Google. Сега на съответното място в търсачката на интернет гиганта вече е на разположение информация за основните съставки на разнообразни коктейли, придружена с препоръки за стандартните “мезета”, с които се поднасят те, както и със съвети за препоръчителна посуда за сервиране.

Както сигурно знаете, рецептите за приготвяне на различни ястия от тип “как да си направим къпана баница” вече от доста време насам са част от Knowledge Graph, но разработчиците на проекта забелязали, че има огромно количество търсения на тема правене на популярни видове коктейли като например “Маргарита” или “Блъди Мери”.


Google Knowledge Graph вече знае да бърка коктейли

© PCWorld България, pcworld

Стартираният през 2012 г. механизъм за търсене Knowledge Graph непрекъснато се попълва с нови знания като и към момента съдържа всевъзможна информация и интересни факти на всякакви теми, включително не дотам понятни неща като например продължителността на живота на различни видове животни или ръста на разни публични личности. Данните за Knowledge Graph  се вземат от свободно достъпни източници и онлайн ресурси като Wikipedia, но преди добавянето им в базата на Google, те минават през щателни проверки за съответствие с действителността.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.