Facebook ще се грижи за онлайн присъствието ни и след смъртта

Facebook въвежда нова функция, наречена “Legacy Contact”, даваща възможност на всеки потребител да си избере доверено лице, което ще може да се разпорежда с неговия акаунт и страниците му в социалната мрежа в случай на смърт.

В днешно време човек може да завещае на близките си практически всичко – от имущество и домашни любимци до акаунтите си в социалните мрежи. Може би си спомняте, че преди около две години Google предостави възможност да предадем контрола над своите данни на друг след изтичане на определен период на бездействие. Е, сега нещо подобно прави и Facebook.

Казано по-точно, най-популярната социална мрежа въвежда нова функция, наречена “Legacy Contact” (“доверен” или “наследствен” контакт). Тя дава възможност на всеки потребител да си избере доверено лице, което ще може да се разпорежда с неговия акаунт и страниците му във Facebook, когато титулярът се отправи към вечните ловни полета. За въпросната функционалност се грижи съответен пункт от менюто за настройки за сигурност на акаунта. За съжаление, засега тази функция все още не е достъпна за нашата страна.


Facebook ще се грижи за онлайн присъствието ни и след смъртта

© PCWorld България, pcworld

Когато тя в крайна сметка се появи, Facebook ще ни предлага три варианта за действие в случай на най-лошото: изтриване на акаунта и страниците ни в социалната мрежа, превръщането им в “паметна страница” или завещаване на акаунта.


Facebook ще се грижи за онлайн присъствието ни и след смъртта

© PCWorld България, pcworld

Досега Facebook просто “замразяваше” потребителския акаунт след получаването на сигнал за настъпила смърт от приятели или роднини – разбира се, придружен със съответните документални доказателства.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.