The Pirate Bay официално възкръсна от мъртвите – отново

Ново символично лого отбелязва завръщането на The Pirate Bay на стария уеб адрес и фактът, че най-популярния в света и практически безсмъртен торент тракер отново работи нормално.

Близо два месеца след недотам успешния (пореден) опит за спиране на The Pirate Bay, най-популярният в света и, както изглежда, безсмъртен торент тракер отново функционира нормално на своя обичаен и добре познат уеб адрес. Официалното “възкръсване” на сайта, което е факт от вчера, 1 февруари, е отбелязано и с ново символично лого във формата на феникс.

Тук е мястото да припомним, че отначало не беше много сигурно дали тракерът ще успее да се съвземе от последния удар, въпреки, че часове след акцията на шведската полиция сайтът беше частично възстановен на домейн от Коста Рика. Сега това възстановяване е факт и става ясно, че базите данни на тракера на практика не са пострадали, като последните регистрирани торенти са от 9 декември – датата на полицейската атака срещу сървърите на The Pirate Bay и няколко други торенти.

Бърза проверка показва, че сайтът се отваря почти моментално и като цяло функционира нормално, ако не се смятат някой и друг неработещ линк от главната страница.

Според слуховете, сега сайтът на The Pirate Bay се хоства не при един провайдер, а вместо това използва виртуални сървъри на множество неназовани оператори, разпръснати по целия свят. По такъв начин физическото изключване на The Pirate Bay по начина, който беше опитан на 9 декември, на практика става невъзможно.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.