Провали се пореден опит за спиране на The Pirate Bay

След тайна операция Шведската полиция арестува сървъри на The Pirate Bay, но сайтът отново е онлайн – с домейн от Коста-Рика.

Опитите за спиране на дейността на популярния торент тракер The Pirate Bay станаха толкова много, че вече трудно могат да се квалифицират като “новини”, но е редно все пак да отбележим поне накратко поредния такъв.

Полицията на Швеция е провела внезапна акция, при която е иззела сървъри и друго оборудване на The Pirate Bay, в резултат на което торент-тракерът временно беше недостъпен в цял свят. Операцията е била до голяма степен засекретена, така че точното място на сървърния арест не се съобщава, ако не смятаме това, че всичко се е случило в Стокхолм. Както и фактът, че освен The Pirate Bay от полицейската акция са пострадали и други торент ресурси, сред които EZTV, Zoink, Torrage и Istole tracker.

Въпреки, че The Pirate Bay отдавна не е имал такива близки срещи с палките на полицията, опитът за спиране на сайта, както и досега, се оказва неуспешен. Както и преди, администраторите на сайта явно са имали готов резервен вариант, така че пиратският залив отново е достъпен за всички желаещи да го посетят – този път с домейн от Коста-Рика.


Провали се пореден опит за спиране на The Pirate Bay

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.