Експерти ще обучават ИТ компании да кандидатстват по FRACTALS

БАСКОМ организира информационен ден, на който експерти ще дадат подробна информация за кандидатстването и финансирането по Проект FRACTALS за стартъпи.

Както стана ясно точно преди месец, един нов акселератор ще подпомага балканските ИТ стартъпи, като администрира отпускането на безвъзмездна финансова помощ в размер на 5,52 милиона евро. Как обаче родните стартъпи могат да кандидатстват и какви условия трябва да изпълнят, за да се възползват от част от тези субсидии? На тези и на редица други въпроси свързани с проекта ще отговори предстоящо събитие, организирано от Българската асоциация на софтуерните компании.

Казано по-точно БАСКОМ организира информационен ден по Проект FRACTALS (Future Internet Enabled Agricultural Applications), който ще се състои от 9:00 до 12:30 ч., на 11 декември 2014 г., в хотел „Арена Ди Сердика“ (ул. „Будапеща“ № 2).

Проект FRACTALS

В рамките на събитието ще бъдат представени изискванията на Програма FIWARE ACCELERATOR, Поканата за набиране на проектни предложения по Проект FRACTALS (която предстои да бъде публикувана на 30 ноември 2014 г.) и информация за Проект Fispace. Освен това ще бъдат дадени насоки как да се изготвят успешни проекто-предложения. Предвидена е също едночасова сесия за въпроси и отговори а лектори в информационния ден ще бъдат представители на организации-партньори по проекта - Университета в Нови Сад - Biosense Center (Сърбия), ИКТ клъстер Войводина (Сърбия) и ATOS (Испания).

Участието в Информационния ден е безплатно, но изисква предварителна регистрация на: http://fractalssofia.eventbrite.com. Събитието ще се проведе на английски език, поясняват още организаторите.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.