The Pirate Bay се сдоби и с мобилна версия

Mobile Bay се отличава с опростен спрямо оригиналната уеб страница интерфейс, който позволява на потребителите по-бързо да се ориентират при търсене на торенти, докато използват смартфон или таблет.

Въпреки периодичния тормоз, на който The Pirate Bay е подложен от страна на т.нар. правопритежатели и всевъзможни силови институции, най-популярният торент тракер продължава не само да работи, но и да задава стандарти в този сегмент, като непрекъснато подобрява услугата си. А най-прясното подобрение е мобилната версия на неговия уеб сайт.

Според ръководството на The Pirate Bay, новият опростен спрямо оригиналната уеб страница интерфейс позволява на потребителите по-бързо да се ориентират при търсене на торенти, когато използват смартфон или таблет.  Главна отличителна особеност на Mobile Bay в сравнение със стандартния сайт Pirate Bay са по-големите бутони и оптимизираното зареждане на страниците, адаптирано за мобилни операционни системи. В интерес на истината, има известни орязвания и по отношение на функционалността. Например, премахнати са препратките към ТВ шоу програми и музика, както и централния анонс на главната страница на сайта. Разбира се, всичко това е направено с цел пестенe на мобилен трафик.

The Pirate Bay goes mobile

Освен това, според наличната информация, успешно са отстранени и всички бъгове, които използвалите досега сайта на The Pirate Bay може да са забелязвали при работа с таблет.

В бъдеще създателите на популярния торент тракер планират да пуснат и проект, наречен RSSbay, който ще поеме ролята на новинарски ресурс с възможност за директно сваляне на харесаното съдържание.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.