Microsoft сваля със 70% цените за съхранение в OneDrive

Увеличава се и пространството за безплатно съхранение на данни в облачното хранилище Microsoft OneDrive – от 7 GB то вече става 15 GB.

Съхранението на данни в облака поевтинява: след като през пролетта Google свали драстично цените на допълнителното място в своето хранилище Drive, сега аналогична стъпка предприема и Microsoft по отношение на своята cloud storage услуга OneDrive. Компанията от Редмънт намалява значително цената за увеличаване на мястото за съхранение, като дава и повече безплатен капацитет. Като цяло, цените за съхранение в OneDrive намаляват с около 70%, с което Microsoft придобиват сериозен аргумент за привличане на повече клиенти за своята облачна услуга.

И така, потребителите на OneDrive, които предпочитат да ползват само безплатно пространство за съхранение на файлове, вече могат да ползват не 7 GB, както досега, а 15 GB – толкова, колкото предоставя без пари и Google Drive.

Според Ремънтската компания доста сериозен бонус получават и абонатите на облачния производствен пакет Office 365, които вместо досегашните 20 GB безплатно пространство за съхранение ще получават вече 1 ТВ – предложение, което до неотдавна беше ексклузивно само за корпоративните потребители на Office 365. Сега обаче този капацитет става достъпен и за индивидуалните потребители: абонатите на Office 365 Home (които плащат $9,99 на месец) получават 1 ТВ облачно пространство за съхранение, което могат да ползват от 5 различни устройства само срещу един абонамент, а потребителите на пакетите Office 365 Personal ($6,99 на месец) и Office 365 University ($79,99 за 4 години) – могат да ползват 1ТВ уеб капацитет в рамките на абонамент.


Microsoft сваля със 70% цените за съхранение в OneDrive

© PCWorld България, pcworld

Третият подарък от Microsoft за потребителите на OneDrive е драстичното намаление на цените за закупуване на допълнително място за съхранение. Така цената на 100 GB облачно пространство пада от $7,49 на месец на $1,99. Срещу $3,99 месечно пък потребителите могат да ползват 200 GB – капацитет, който по-рано струваше почти тройно по-скъпо ($11,49).

Безспорно добра новина е и фактът, че описаните предложения на Microsoft важат не само за новите абонати на хранилището, но и за досегашните потребители на OneDrive и Office 365. За тях установеният досега лимит за съхранение ще бъде автоматично увеличен, т.е. не е нужно самите абонати да правят нещо, за да се възползват от намаленията.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.