Eleven подобрява условията за кандидати за бизнес финансиране

За седми път фондът Eleven ще инвестира в стартиращи компании при по-гъвкави условия от всякога досега. Прозорецът за кандидатстване е отворен до 15 юни.

До 15 юни акселераторът Eleven набира нови проекти за финансиране, като този път предлага още по-изгодни условия за стартиращите компании, информират от организацията, подпомагаща млади предприемачи. Според официалната информация, новите екипи на фонда ще получат финансиране от 25 000 евро срещу 8% дялово участие плюс възможност за 75 000 евро конвертируем заем, достъпен след първия месец на акселераторската програма, т.е. общо до 100,000 евро само месец, след включването в програмата. Възможността за допълнителна инвестиция от общо 200 000 евро също се запазва.

Според Eleven, новите условия са доста по-гъвкави и дават на компаниите още по-голям контрол върху размера на дела на фонда. Така процентът на Eleven ще зависи изцяло от развитието и оценката на компанията. Освен това новите условия позволяват на акселератора да инвестира в доста по-широк спектър от проекти, като хардуер, сложен софтуер като услуга (SaaS) и други, които се нуждаят от по-голяма начална инвестиция.

По данните на фонда, от септември 2012 г. до момента Eleven е инвестирал над 4,5 милиона евро в 68 проекта, което го нарежда на челните места по брой финансирани стартиращи компании в Европа.

Форматa за кандидатстване за текущата програма на Eleven е достъпна онлайн, и ще бъде отворена до полунощ на 15 юни 2014, подчертават от организацията. Процесът на подбор, включващ разглеждане на апликационните форми, интервюта, и презентации от финалистите пред разширения инвестиционен комитет на фонда, ще се случи през юли, а седмата група компании ще влезе в акселераторската програма през септември. Повече информация може да бъде намерена на интернет страницата на фонда, както и в блога на организацията

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.