Apple TV не е рентабилен за компанията си?

Главният изпълнителен директор на Roku Inc. Антъни Ууд заяви, че Apple TV не носи приходи на американската мултифункционална корпорация.

Основател и главен изпълнителен директор на американската компания Roku Антъни Ууд далеч не е притеснен заради конкуренцията с гиганта Apple. Нещо повече, той смята, че американската мултифункционална корпорация би трябвало да се безпокои.

По време на конференцията Recode Ууд сподели, че Apple TV по същество е аксесоар за iPad. И е необичайно за Apple да губят пари.  „Ако претърпявате финансови загуби, защо ще искате да продавате повече?“

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че продажбите на Apple TV от миналата година са достигнали 1 млрд. долара. Антъни Ууд окачестви този коментар като спекулативен. В интервю Ууд изтъкна, че компанията Roku се е наложила на пазара за стрийминг-видео устройства. Той се разраства бързо, но американската компания не изостава. Тази година тя има повече от 1200 приложения на разположение или с други думи два пъти повече от 2013 година.

Конкуренцията между стрийминг-видео устройствата също се разширява. Друг съперник на Roku и Apple TV е Google, който стартира Chromecast. На събитие в Ню Йорк през следващата седмица очакваме продукта и на Amazon.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.