Start It Smart започва да се мултиплицира в страната

Най-големият клуб по предприемачество в България Start It Smart започна работа върху проект, наречен Start It Smart | Social Franchise и целящ създаване на множество локални клубове в различни градове.

Откриването на т.нар. "пред-акселераторска програма" е само една от настоящите инициативи за развитие на клуба по предприемачество Start It Smart, стана ясно от съобщение на организацията за старта на нов проект. Всъщност клубът започва работа върху проект, наречен Start It Smart | Social Franchise и представляващ мултиплициране на целия модел на Start It Smart, който се предоставя на активни млади хора в различни градове в България. Идеята е да се изгради предприемаческа екосистема в дадения град, а целта на Start It Smart | Social Franchise като цяло е да изиграе ролята на мултипликатор на вече успешно функциониращата система от дейности на организацията в София.

Към днешна дата. от Start It Smart могат да се похвалят с два успешни примера за такова "мултиплициране" – локалният клуб Start It Smart | Ruse, където работят в тясна връзка с Русенски университет „Ангел Кънчев" и Start It Smart | Burgas. В момента от клуба преговарят активно с още няколко града в (и извън) България.

Според официалната информация, задължително условие за създаване на клуб в даден град е хората зад локалната организация да са наистина подходящите активни млади хора с морални ценности, мотивация и възможност да движат локалната организация.Според Start It Smart основните ползи от създаването на локални клубове в страната са няколко:

Ø Формирането на солиден и подкрепящ се екип от активни хора, които се уважават и подкрепят в това да стартират проекти, да развиват бизнесите си и да споделят помежду си специфични знания;

Ø Развитие на предприемаческа екосистема, чрез вдъхновяването на млади хора и подкрепяйки ги да развият своите стартъпи, разпространявайки предприемачеството и стимулирайки споделянето на идеи и know-how;

Ø Достъп до влиятелна мрежа от интернационални контакти, срещи с успели предприемачи, формиране на лидери в локалната предприемаческа екосистема;

Ø Бранд и подкрепа предоставени от Start It Smart. Предоставят се структурата и търговската марка на Start It Smart и подкрепа в изграждането на аудитория, намирането на партньори, ментори и спонсори. Даване на know-howна новите създатели, чрез тясна връзка с клуба в София.

 

Допълнителна информация за проекта може да се намери в официалния сайт на Start It Smart


Start It Smart започва да се мултиплицира в страната

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.