Десетки нови Интернет домейни пуска СуперХостинг.БГ

Разширения като bike, clothing, holdings, today и land скоро ще са достъпни за българските собственици на уебсайтове, обещават от родната хостинг компания.

В късния следобед днес, 4 февруари, българската хостинг компания СуперХостинг.БГ започва да предлага новите Интернет домейни, одобрени от американската организация ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), която администрира имената на Интернет сайтове.

Новите домейни ще се пускат на пазара на групи от по седем през една седмица, информират още от родната компания. С други думи, на 4 февруари СуперХостинг.БГ ще предлага имената „.bike", „.clothing", „.guru", „.plumbing", „.singles", „.holdings" и „.ventures". Първите две са насочени към фирми, организации и хора, занимаващи се съответно с колоездене и дрехи, третото е насочено към хора, които имат себе си за експерти или гурута в някаква област, а четвъртото име – към водопроводчици. Домейн зоната „.singles" е насочена към организации, услуги и събития за необвързани хора, „.holdings" за групи от фирми, а „.ventures" - за рискови инвеститори. На 12 февруари (около 18:00 часа българско време) ще бъде пусната следващата група домейни: „.equipment", „.gallery", „.graphics", „.lighting", „.photography", „.camera" и „.estate", а на 19 февруари СуперХостинг.БГ ще започне предлагането и на домейн зоните „.directory", „.today", „.technology", „.contractors", „.constructions", „.kitchen" и „.land".

Според официалната информация, цените на новите домейни ще започват от около 49.75 лв. с ДДС, а по-прецизна информация ще бъде достъпна допълнително на сайта на СуперХостинг.БГ. От там обещават също, че новите Интернет имена ще се регистрират също толкова лесно, както и всички останали домейн зони, както и останалите услуги на българската хостинг компания без каквито и да е специални изисквания към клиентите.


Десетки нови Интернет домейни пуска СуперХостинг.БГ

© PCWorld България, pcworld

„Предимството на новите домейни е, че предоставят огромно разнообразие от нови свободни интернет имена, позволявайки на клиентите да проявят креативност и да изберат наистина оригинални наименования за своите проекти. Освен това новите домейн зони са много по-добре насочени към конкретни индустрии или обществени сфери. Това означава, че те позволяват на собствениците на уебсайтове много по-добре да позиционират своите проекти, показвайки ясно, каква е сферата им на дейност", коментираЛюбомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.