Start It Smart откри и “пред-акселераторска” програма

Новата “Start It Smart | Pre-Accelerator” е интензивна 10-седмична програма, предоставяща всички необходими знания, умения и ресурси, чрез които начинаещите фирми ще се подготвят за следващата стъпка – влизане в акселератор, намиране на инвеститор или директно излизане на пазара.

Екипът на предприемаческата организация Start It Smart представи нов амбициозен проект, наречен Start It Smart | Pre-Accelerator. Според създателите му, той е първият по рода си в Югоизточна Европа и представлява 10-седмичен цикъл от обучения, менторства и тренинги, предоставящи всички необходими знания, умения и ресурси, чрез които всяка стартираща компания ще се подготви за следващата стъпка – влизане в акселератор, намиране на инвеститор или директно излизане на пазара.

Целта на програмата е да подкрепя младите хора, които имат идея и желание да развият собствен бизнес, да извървят бързо и лесно началните стъпки при създаване на стартъп, трупайки знания и опит чрез практика. Успешното преминаване през "преакселератора" е предпоставка за повишаване на успеваемостта на компаниите, които търсят последващо финансиране, отбелязват от организацията.

Друга основна цел на екипа на Start It Smart | Pre-Accelerator е да стимулира все повече млади хора без опит в сферата на бизнеса да разпознаят предприемачеството като възможен път за кариерно развитие, получавайки необходимата подкрепа от самото начало.

Програмата е отворена за екипи с иновативни бизнес идеи, които ще получат безплатно работно място, обучителна програма, обхващаща всички направления при стартиране на бизнес, качествена менторска програма, връзка с акселератори и инвеститори, безплатни услуги и много други. Благодарение на осигурената от спонсори подкрепа, участието на екипите в първия цикъл на програмата ще бъде напълно безплатно.

Прозорецът за кандидатстване по новата програма е отворен до 09.02.2014 г., а самата програма ще се проведе в периода 04.03.2014 до 18.05.2014 г., гласи още официалната информация. 


Start It Smart откри и “пред-акселераторска” програма

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.