Онлайн пазаруването все по-популярно

Експертите отчитат 10% годишен ръст в изхарчените суми за онлайн покупки

И тази година процентът на хората, които са предпочели да пазаруват онлайн за пореден път нараства. Авторитетната агенция ComScore изчислява, че по време на тазгодишните коледни и новогодишни празници хората са изхарчили с 10% повече пари, отколкото резултатите от 2012 г. Това обаче не покрива очаквания ръст от 14% в тази индустрия, който предричаха експертите.

По-рано през месеца ComScore прогнозира, че американските купувачи ще направят онлайн покупки на стойност 48,1 милиона долара в периода 01.11 – 22.12. Очакванията им обаче не се оправдаха и американците закупиха продукти на обща стойност 42,8 милиона долара.

„Очаквахме тази годината по време на празниците хората да са по-активни при онлайн пазаруването“ сподели президентът на ComScore Жан Фулгони. „За жалост, това не се случи. Все пак обаче отчитаме солидни онлайн покупки в посочения период.“

Експертите отчитат, че най-голям ръст по отношение на онлайн продажби отчитат конзолите и аксесоарите, вървящи с тях. Другите електронни уреди, представлявани най-силно от смартфоните, заемат третата позиция, а хардуер елементите главно благодарение на продажбите на таблети се нареждат на четвъртото място.

Денят, в който американците са похарчили най-много пари в онлайн пазаруване, подобно на предходните години е Кибер понеделникът (2-ри декември), когато от интернет пазаруване са генерирани 1,735 милиарда долара.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.