Хранилището SugarSync скоро ще предлага само платен достъп

От 8 февруари 2014 г. постоянните потребители на SugarSync ще могат да ползват облачното хранилище само срещу месечна такса, определяна от конкретния тарифен план за услугата.

Известната онлайн услуга за съхранение и синхронизиране на данни SugarSync, която се смята за един от основните конкуренти на "законодателя" в бранша Dropbox, съобщи официално, че скоро минава на изцяло платен модел на работа.

Тази новина вероятно няма да зарадва особено потребителите на услугата, тъй като досега за едно от основните предимства на SugarSync пред Dropbox е по-големият предлаган пбем безплатно пространство за съхранение на файлове – 5GB срещу 2GB. Това предимство обаче ще престане да съществува на 8 февруари 2014 г. След тази дата постоянните потребители на SugarSync ще могат да ползват облачното хранилище само срещу месечна такса, определяна от конкретния тарифен план за услугата. Казано иначе, новите потребители пак ще могат да ползват безплатно хранилището SugarSync в продължение на някакъв пробен период (30 или 90 дни в заивисмост от конкретния план и достъпно пространство). След изитчането на този период обаче и новите потребители ще трябва или да приемат условията на някой тарифен план, или да се разделят с услугата.

Според представителите на SugarSync, преминаването към изцяло платен достъп до услугата ще позволи на компанията да се съсредоточи върху разработването на обновления и подобрения, които ще направят хранилището по-конкурентоспособно. Според наличната информация, компанията SugarSync има намерение в най-кратки срокове да обнови клиентите за всички популярни мобилни платформи и през следващата година да предложи нови инструменти за работа. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.